یک مددکار اجتماعی آشکار کرد که پلواکر، بازیگر معروفی که به تازگی فوت کرد، در دوره دانشجویی بیخانمان بوده است.
واکر و شریک تجاریش براندون بیرتل به ملاقات کِن ویلیامز که مددکاری اجتماعی است رفته بودند تا درمورد ایدهای با او بحث و گفتوگو کنند: ایدهی ساخت یک فیلم مستند درباره مردم بیخانمان در محل تولد پل واکر یعنی شهر سانتاباربارای آمریکا.
موضوع فیلم، نظر هر دوی آنها را به خود جلب کرد، چون آنها هر دو طی مدتی که در دانشگاه اجتماعی کالیفورنیا درس میخواندند، بیخانمان بودند.
برطبق گزارش سایت دیلیمیل، ویلیامز افزوده است که: “براندون و پل واکر هر دو در دوره دانشجویی بیخانمان بودند و موضوع فیلم به آنها مربوط میشد. براندون همچنین ذکر کرده بود که در ماشین خود زندگی میکرده و دانشجوهای زیادی در ماشینهای خود و یا در پناهگاه بیخانمانها زندگی میکردند و هنوز هم چنین مسائلی هست، چرا که نمیتوانند از پس شهریه دانشگاه برآیند و هیچ چیزی مثل کمک غذایی وجود ندارد و اجارهها بسیار بالاست”.
ویلیامز همچنین بیان کرد:”آنها گفتند که این وضع برای دورهای کوتاه بوده و میدانستند شرایطشان با مردمی که یک عمر را در خیابان زندگی میکنند بسیار تفاوت دارد. اما این امر باعث شد آنها به موضوع فیلم علاقهمند شوند و با اینکه از این ماجرا خاطرات بدی داشتند شهر سانتاباربارا را انتخاب کردند، شهری که در تمام مدت شاهد چنین صحنههایی است. در خیابان، شما انسانهای بیسرپناه زیادی را میبینید که مریض روانی هستند و این واقعاً دردناک است.”
ویلیامز، پل واکر و براندتون بیرتل در سال ۲۰۰۹ فیلمی درباره زندگی ۳ زن و یک مرد کور بهنام پاپز که بیخانمان بودند ساختند که این فیلمبرداری بهمدت یک سال طول کشید و ویلیامز و شریکش شخصاً برای مدتی از آنها نگهداری میکردند.
ویلیامز گفت:” واکر و براندون میخواستند دنبال من بیایند و با چشمان خود بیخانمانها را ببینند، ولی تمایل نداشتند مردم متوجه شوند که از آنها فیلم میگیرند. میخواستند به شهر تمرکز کنند، شهری که با وجود ثروت بسیار زیاد، جمعیت بیسرپناه بسیاری دارد. ما شهر ثروتمندی چون سانتاباربارا داریم و آنها میگذارند که شخصی مثل پاپز درخیابان زندگی کند، این واقعا باور نکردنیست.”
“من پاپز را در خیابان پیدا کردم و باید او را به پناهگاه بیخانمانها میبردیم. بیشتر مردم نمیخواهند به بیخانمانها دست بزنند چون شبیه به جزامیان هستند. اما براندون کسی بود که پاپز را از زمین بلند کرد و بر روی شانههای خود، او را به پناهگاه بیخانمانها رساند.”
ویلیامز بهخاطر این کار واکر که یک ستارهی تراز اول سینما بود، بسیار متحیر شده بود.
در طول فیلمبرداری این فیلم مستند، واکر در حال فیلمبرداری قسمت سوم فیلم “سریع و خشمگین” بود، به این معنی که مدام باید به برزیل می رفت و برمیگشت. واکر و براندتون در همان زمان حتی کتابی را که ویلیامز درباره سرباز قدیمی جنگ ویتنام نوشته بود، روانه بازار کردند.
ویلیامز گفت:” با بیخانمانها شبیه یک زخم پنهان، برخورد میشود.” وی افزود:”معمولاً آن حس همدلیای لازم را از هالیوودیها نمیگیریم. بازیگران مشهور بسیار زیادی داریم که در این شهر زندگی میکنند ولی آنچنان که باید با این افراد بیخانمان و فقیر همدلی نکرده و به آنها اهمیتی نمیدهند.”
او افزود، واکر بسیار ساده پوش و بیادعا با یک شلوار جین و کلاه بیسبال پیش من آمد و بهدلیل اینکه پدرش در جنگ ویتنام شرکتکرده بود، با من درباره درکم در مورد کتاب بهصحبت نشست.
ویلیامز بیان کرد که :”پل واکر چنین مردی است”. در حالی که آنها مشغول ساخت فیلم مستند بودند واکر بهخاطر ساخت فیلم “سریعوخشمگین” مجبور به رفتو آمد به برزیل بود. برای این کار آنها واقعاً از آسایش خود گذشتند. آنها قبلاً چنین کاری نکرده بودند و انتظار هم نداشتند که بابت این کار ستایش و تقدیر شوند.
“به عقب که نگاه میکنم میبینم که واکر چقدر فروتن بود، کارهای زیادی داشت ولی این مسیر را انتخاب کرد، مسیری که بیکلام ولی پر معنی است.”
پل واکر در یک تصادف رانندگی در ۳۰ نوامبر در والنسیای کالیفرنیا درگذشت. از وی هماکنون با کارهای خوبی که در کارنامهی خود دارد همچون خرید حلقه نامزدی برای یک سرباز سابق در عراق و کمک به مقابله با بیماریها در سراسر جهان، یاد میشود.
این فیلم در مورد افراد بی خانمان و به نام “پناهگاه “بود که در سال ۲۰۰۹ اکران شد.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.